Meny

Følg oss

Klient

Altinn

Tjeneste

UX & arkitektur
Integrasjoner

Teknologi

.NET core, MinID

Webside

www.altinn.no

En brukervennlig integrasjon mot Altinn

Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater. Altinn er også en teknisk plattform, som offentlige virksomheter kan benytte for å lage digitale tjenester.

I 2019 ble Ycom Group integrasjonspartner med Altinn. I den forbindelse har vi gjort oppdrag for et selskap i Bergen som handlet om å skape en integrasjon mellom exPub og aksjonærregisteret i Skatteetaten. Bergenselskapet har over 2700 aksjonærer og stadig blir flere. 

Alle aksje- og allmennaksjeselskap skal levere Aksjonærregisteroppgaven i Altinn. Dette gjelder også selskap som er avviklet i 2018.
 

Altinn integrasjon

Altinn integrasjon

Aksjonærregisteroppgaven skal hjelpe aksjonærene til å levere rett skattemelding. Den danner også grunnlag for forhåndsutfylling av skattepliktige beløp i skattemeldingen. Integrasjonen innebærer at et selskap kan sende inn aksjonæroppgaven for hver aksjonær automatisk med bare noen få tastetrykk. I tillegg har systemet funksjonalitet som aksjonærregister, aksjebok, emisjon, salg og annet som er nyttig for å holde oversikt over sine aksjonærer. Flere funksjoner vil bli lagt til i systemet etterhvert som det videreutvikles. 

Integrasjonens formål er å sikre riktig skatteberegning, korrekte skatteoppgaver og gjøre det effektivt å utarbeide offentlig regnskap.

Share

Se flere cases

loading